domingo, 8 de julio de 2018

PRIMERS JOCS DE TAULA

Una font d'alegria i d'aprenentatge.


Els últims estudis de la neurociència ens aporten varies
evidències, demostrant  que l'aprenentatge significatiu està relacionat amb les emocions, amb allò que vivim,
amb allò que sentim. (D.BUENO, 2017)
El plaer, l’alegria i la curiositat afavoreixen 
l’aprenentatge dels infants. Amb l'emoció segreguem diferents neurotransmisors (serotonina, oxitocina, adrenalina) que permeten la creació de noves conexions neuronals en el nostre cervell. En aquest sentit, els jocs de taula són un magnífic recurs didàctic que facilita l'adquisició de diferents habilitats amb alegria i entusiasme.


A l'Espai Garbuix tenim una autèntica col.lecció de diferents jocs de taula cooperatius de HABA i DJECO. Les dues editorials ens agraden molt; destaquen per la seva qualitat, disseny i estètica. Conviden a jugar  no només als infants sinó també a pares, mares, germans grans, educadors i mestres.



Els introduïm amb infants a partir de 2,5 anys. Jocs senzills, que permeten la comprensió de les primeres regles i on tots els jugados, després de treballar en equip, són guanyadors. 


Els beneficis dels jocs de taula són infinits...Permeten treballar habilitats socials (diàleg, paciència, empatia, treball en equip) i  cognitives (atenció, memòria, coordinació ull-mà, percepció visual, orientació espacial, imaginació, creativitat, etc.)

Sense cap mena de dubte són una fantàstica eina per potenciar el desenvolupament del llenguatge. Amb "La abeja Adela" (HABA) convidem als nens i nenes a conèixer l'interessant  món de les abelles, enriquint el seu vocabulari amb les paraules com nèctar, pol·len, mel, rusc, camp, diferents tipus de flors, etc. 

El joc "Little cooperation" (DJECO) ambientat en el pol nord, anima a investigar la vida dels animals d'aquesta part del nostre planeta; com són, com viuen, que mengen, etc.


"Little cooperation" DJECO

També són un recurs molt divertit per introduïr diversos conceptes del llenguatge matemàtic: dins-fora, gran-mitjà-petit, ple-buit, prop-lluny, dalt-baix, curt-llarg, nit-dia, parelles, etc.
Amb "Tedy, colores y formas" (per als més petits 2-3 anys), "Colores y formas", "Pequeños constructores", "De compras", tots de HABA, els infants es familiaritzen amb diferents colors i figures geomètriques realitzant les accions de clasificació i buscant diferencies (raonament lògic, percepció visual, orientació espacial).


"Woolfy" DJECO

"Hop! Hop! Hop! DJECO

Un dels conceptes matemàtics més complexes per assimilar és el temps. En el joc "De noche en el establo" (HABA) apareix el pas del temps, dia-nit, d'una forma molt entenedora.

D'altra banda tenim jocs de memòria. Per als més petits de casa (2-3 anys) recomanem "El Conejo Burbuja", "Mi ma, mú, ¿en qué casa vives tú?, "Los bomberos", "Pablo y la luna". I per nens i nenes a partir de 4 anys, un preciós joc, ple de màgia "Maguitos" (tots de HABA).

"Mi, ma, mu, ¿en qué casa vives tú?" HABA

També volem destacar "Animal sobre animal" (HABA), una divertida proposta per treballar la concentració, l'equilibri.
I per als més menuts de casa "Little action" (DJECO) per posar en pràctica la motricitat fina, la coordinació ull-mà, l'orientació espacial i l'equilibri, amb el propi cos com a protagonista.


RECOMANEM

Hem preparat una petita selecció de diferents jocs de taula adreçats a nens i nenes a partir de 2-3 anys.


"El osito hambriento" HABA
"La abeja Adela" HABA
"El conejo Burbuja" HABA
"De compras" HABA
"Primer frutal" HABA
"Colores y formas" HABA
"Los bomberos" HABA
"El huertito" HABA
"Pablo y la luna" HABA
"Little accion" DJECO
"Little cooperation" DJECO

A partir de 4-5 anys:

"Hop! Hop! Hop!" DJECO
"Woolfy" DJECO
"Frutal" HABA
"Hagamos el ganso" HABA
"La Pandilla Hámster" HABA
"La torre del dragón" HABA
"Karuba Junior" HABA
"Maguitos" HABA
"Animal sobre animal" HABA

Tots aquests jocs i més podeu trobar a Fustacadabra.
http://fustacadabra.com/cat/default.cfm
La Martina, mestra i propietaria de la botiga, us podrá fer un bon assessorament.

BIBLIOGRAFIA

Bueno i Torrens, D. (2017). Neurociència per educadors. Barcelona: Oktaedro




No hay comentarios:

Publicar un comentario